På legekontoret med lapp i hånden hjemmefra

At jeg har folk hjemme som bryr seg om meg er vel ikke noe utenom det vanlige, at jeg har folk som også bekymrer seg for meg er kanskje heller ikke noe uvanlig og kanskje ikke noe som skaper overskrifter.

Ved to anledninger siste året har jeg, noe påtvunget, måttet stille opp på legekontoret med en lapp i hånden.

På legekontoret

Hovedårsaken til mine besøk har vært av mindre alvorlig art og normalt sett for å kontrollere en av de mange allergiene mine eller for å sjekke blodtrykket. Dette er jo plager som kan være noe varierende og noe en skal sjekke opp i.

Det som har endret seg de siste årene er at jeg i tillegg har med meg en lapp hjemmefra. Denne lappen gir meg ikke fritak fra gym, men den skal dras frem når legen kommer til punktet «er det da noe mer du vil ta opp?». Dette er et punkt jeg tidligere har hoppet fint over da jeg ikke vil oppta verken tiden til legen eller tilbringe for mye tid på et legekontor i det hele.

På lappen står det de plagene som ikke plager meg, men de plagene som tydeligvis plager de rundt meg.

Utredelsene

Den første utredelsen gikk på overdreven snorking og tidvis totalt stopp i pusting.

Jeg som sover har ikke merket noe til det ene eller det andre, men det stoppet ikke prosessen som var satt i gang. Først kontroll hos legen, så hos spesialist, så tilkoblet en maskin som skulle overvåke hvert sekund av en natts søvn.

Enden på den første visen var – du snorker ikke mer enn normalen. Kanskje du kan forsøke å sovne etter din kone, det pleier i de aller fleste tilfeller å hjelpe. Det er det vi praktiserer hjemme, kunne spesialisten fortelle.

Den andre utredelsen var at jeg tydeligvis sliter med ekstremt dårlig hørsel.

Igjen var det inn til legen med lappen min og de tok min lidelse (eller rettere sagt min kones lidelse) på alvor. Legen klappet i hendene kun 10 cm fra hodet mitt og lurte på om jeg kunne høre lyden eller om lyden kanskje var litt klarere på det ene øret enn det andre. Det resulterte kun i at jeg kvapp til – noe som er en normal reaksjon, tror jeg, når en mann klasker hendene sammen like foran ansiktet på en.

Videre gikk det til hørselstest.

På et stille rom ble jeg plassert i en stol med et svært headset tredd ned over ørene. Testen var like enkel som den var genial. Hører du noe på det ene øret, tar du opp den hånden som hører til det øret og så samme regler tilhørende det andre øret.

En frisk vidunderpappa!

Alt rett

Jeg knuste rekorder og kunne innkassere min første «alt rett» siden barneskolen.

Hvorfor trodde du at du hørte dårlig? Hørselen er helt normal den! Var det kanskje konemor som sendte deg?

Den hyggelige sykepleieren som foretok hørselstesten ble da den andre personen denne dagen som mottok karakteren – «alt rett».

Utvidet hørselstest blir vurdert som overskrift på lappen til mitt neste legebesøk.