Skiltet inn i elendigheten på IKEA!

Etter å ha vært ute for en meget uheldig situasjon som gjør at jeg og minsten aldri kan vise oss på Ikea igjen, valgte jeg å sende Ikea en RIS-henvendelse. Mulig IKEA har tolket min henvendelse som ROS, ikke vet jeg, for jeg fikk aldri noe svar.. Det må herved advares – historien under kan føre til både sinne, en følelse av diskriminering og ikke minst en stor medlidenhet for både minsten og vidunderpappa. Da jeg er en person som gir alle mennesker og firma en sjanse, sendte jeg først inn brevet under til IKEA. Da det ikke kom noe mer svar enn følgende, valgte jeg med tungt hjerte å dele dette med dere. *** Hei, Vidunderpappa! Takk for din tilbakemelding! Din henvendelse har fått referansenummer: 14446158. Vi vil svare deg så snart som mulig, og senest innen 15 september 2014 kl. 16:00. Med vennlig hilsen IKEA Hjemme *** Oppgitt henvendelse til IKEA, sendt inn 05.09.14. Da jeg ser på meg selv som godt over gjennomsnittet snill og hjelpsom, valgte jeg å bruke en av mine surt opptjente feriedager på min mors drømmebutikk, Ikea. Med meg hadde jeg da altså mine tre barn samt min mor som på denne turen ønsket seg et nytt bord samt diverse ting og tang som eventuellt hoppet opp i handlevognen på vei rundt i labyrinten. Allerede ved inngangen ble vi møtt med dagens første gode tilbud, barneparkering! I en time ønsket hyggelige Ikea- ansatte å passe på mine barn! Med tanke på barnehageprisene i dag var jo dette et tilbud en ikke kunne si nei til. Alle barna ble registrert inn og jeg har sjelden følt meg så fri og lykkelig som når jeg så at de tok svalestupet ned i ballhavet. Jeg danset gjennom tekstilavdelingen, moonwalket gjennom hylleavdelingen, tasset gjennom kjøkken og vasset gjennom baderom da telefonen plutselig ringte. Det var samme hyggelige Ikea ansatte som 25 min tidligere hadde tatt imot mine nydelige barn. Hun kunne fortelle at minsten hadde hatt et lite uhell. Egentlig ikke så rart da far har fortalt han at når han bader kan han fint slippe litt på trykket, ingen som ser det likevel. Det han hadde missforstått var selvsagt at bimmelimm er greit, bommelomm ikke så bra – ballbad er uansett heller ikke det beste badestedet å slippe last. Jeg løp gjennom tekstiler, dunket foten og hinket forbi flere gode tilbud på baderom, måtte ned i svett småjogging gjennom nydelige kontorstoler og måtte til slutt ned i rask gange med hendene i siden når jeg såg at en ny chips- skål ville sette meg tilbake kun 19 kroner. Men jeg var fremme, og fikk overlevert stinkbomben. Nå begynner vi å nærme oss sakens kjerne her! Jeg hadde nemlig sett bilde av et stellerom på min vandring, og i dette tilfellet måtte stellerom (og kanskje en høyttrykkspyler) til! Igjen måtte jeg følge pilene gjennom alt sortimentet til Ikea, og med en smilende bæsj på armen ble jeg møtt av mange medfølende blikk. Ikke var det særlig lett å bære på etterhvert småtunge minsten heller. At han i ekstase ropte DO, når jeg kom inn i baderomsavdelingen gjorde at jeg nesten mistet han også! Men jeg visste at ved mål, så var det muligheter for både å rense en stinkende rumpe og etterhvert en småstinkende arm. Sjokket var derfor stort og ikke minst frustrerende når jeg kom inn i toalettavdelingen – lyset i enden av korridoren var tiltenkt kvinner, og menn som meg måtte svinge av like før mål. Hvordan jeg fikk vasket av ungen på et toalett uten stellebenk, og til og med uten bosspann skal jeg la fantasien deres få ta seg av, men enden på visen ble at jeg bar en naken gutt på ene armen og en haug med godlukt under andre armen gjennom hele kjøpesenteret – igjen. 2014, Ikea, 2014! Jeg har hørt rykter om at det er et felles stellerom i 1. etg, men du verden så lite trøst det er i det 2 uker etter når lukten av prompe endelig har begynt å slippe taket i bilen. Håper virkelig dere tar denne historien til etteretning og forsøker å komme neste frusterte far i møte med stellerom i alle krinkler og kroker i deres ellers så fantastiske kjøpesenter. PS: Min mor fant bordet sitt og var egentlig godt fornøyd med de minuttene hun fikk i fred når mitt drama utspilte seg på vei fra lekeland til lure-stellerommet. PPS: Imøteser gjerne en oppdatering på hvordan dere vil bedre vilkårene for svette pappaer i fremtiden. Hva mener dere? Skal vi la dette skli forbi som et lite feilskjær i likestillingsnorge, eller må jeg ta turen ut på IKEA med bannere, fakler og roperter? I verste fall kan jeg kombinere en demo med et par billige pølser i kiosken til IKEA – vinn-vinn! En stor klapp på skulderen til Superpapsen som kjemper den samme kampen som undertegnede, men som har lagt ned mye mer arbeid i å få gjennom flere kjønnsnøytrale stellerom! Kudos. *** Oppdatering 21. oktober 2014. Hei, Vidunderpappa! Takk for din e-post. Vi viser til samtale på telefon med deg i forbindelse med ditt Facebookinnlegg tidligere. Vi har tatt din henvendelse videre med IKEA Åsane som vil ta dette internt. Vi håper de finner en snarlig løsning. Ha en fin dag! Med vennlig hilsen IKEA Hjemme ***
minsten-dooh
 
Minsten gremmes!