Stockholm Halvmarathon

Jeg må vel innrømme at løpingen har blitt en liten besettelse, noe jeg finner stor glede med å holde på meg og ikke minst noe jeg etterhvert har blitt litt kjent for. I hvert fall i miljø der trening over 4 ganger i uka er mot normalen. I løpemiljøet derimot er jeg enda nybegynneren som de rutinerte kan finne litt motivasjon i å knuse på trening.

En forventningsfull toppidrettsutøver reiser lett og er ute i god tid før innsjekking! Akkurat nok tid til å ta en selfie i forkant av takeoff!

Jeg og Cecilie har forsøkt å få oss et utenlands-løp i året. Vi har begge løpt i København og Cecilie, som toppidrettsutøveren hun er, har forsøkt seg flere steder i Danmark og Nederland i tillegg.

I år falt valget på nydelige Sverige og Stockholm Halvmarathon! I og med at vi valgte distansen halvmaraton (21,1km), så var ikke motivet å hente hjem gull. For Cecilie er dette en alt for kort (!?) distanse og for min del er den egentlig perfekt, men jeg er ikke god nok til å hevde meg i toppen, hverken totalt sett, i min klasse eller om jeg sammenligner meg med de beste i klassen 70+. Likevel så valgte vi dette løpet fordi vi liker oss godt i Sverige, det passet perfekt inn i kalenderen og fordi vi fikk tak i rimelige flybilletter.

Det skal ihvertfall ikke stå på forberedelsene når en skal delta i et anerkjent halvmaraton i Sveriges nydelige hovedstad!
Sommerfuglene kribler når vi er på vei inn i folkehavet.

Som med alle store arrangement, så kiler det også litt ekstra i magen når vi står foran et halvmaraton i Stockholm! Det er fascinerende å se 13000 deltagere varme opp, konsentrere seg, fikse på lissene og hente frem sin favoritt spilleliste på Spotify.

Lissene må sitte 100% i forkant av løp. Knytes, sjekkes og knytes gjerne en gang til før startskuddet går.
Klar for start!

Like før start er det bare å ønske hverandre lykke til og konsentrere seg 100% om egne «oppgaver». Mens jeg velger å høre på en spilleliste med raske oppmuntrende sanger på Spotify, løper Cecilie i stillhet og blir motivert av å høre sin egen pust gjennom gatene i Stockholm.

Flere enn jeg som fant veien til start denne dagen! Et flott vær og et strømlinjeformet arrangement gjorde at hele 13000 deltagere var påmeldt!

Når startskuddet går er det kun en ting som gjelder. Å løpe! Flere uker, måneder og år med trening legger grunnlaget for hvordan dagens opplevelse blir.

Hvis en er godt trent og ikke sprengåpner, vil en 21,1km tur i Stockholms gater bli en positiv opplevelse der en finner energi og motivasjon i all publikum, i livet langs løypen og i andre deltagere. Hvis en ikke er forberedt og kanskje åpner litt hardt, kan en halvmaraton, uansett sted i verden bli en prøvelse der en ikke finner glede i annet enn å komme i mål.

Løpet i Stockholm ble en fest for to reisende fra Sotra utenfor Bergen! Arrangementet leverte til gull og når en blir tatt i mot i målområdet med både energidrikk og øl – ja da har en virkelig skjønt hva en løper fra Norge ønsker seg!

Sluttspurten! Ser kanskje ikke ut som at jeg nyter øyeblikket, men kan love at det var kun glede og positive tanker i hodet når jeg så mål-banneret kun 50 meter unna.
Blide tilreisende! #dreamteam
«Seiers-klisset» er dokumentert!
Guilty pleasure! Lov å kose seg litt ekstra når en har gjennomført enda et halvmaraton! For ikke å snakke om hvor billig «Gott & blandat» er i Sverige!!
Beviset på gjennomført løp! Takk for denne gang Stockholm!