Strim – direkte TV uten tuner!

// Vidunderpappa tester ut lineært TV uten tuner, sammen med strømmetjenesten Strim - ved testing har Vidunderfamilien fått STRIM-abonnement og AppleTV //
Etter å ha fjernet tuner og muligheten for å kjøre lineært TV, har vi flere ganger vurdert å gå tilbake. Krype til korset, svelge kamelen og kontakte en leverandør av lineært TV for å få muligheten til å se enkelte tv-kanaler. I hvert fall for å gi ungene en mulighet til å se enkelte populære kanaler. Å gå tilbake til en hverdag med tunere, enda flere fjernkontroller og ikke minst en nydelig parabol som pynter opp fasaden, har likevel vært en terskel som vi ikke har klatret over. Så kom strømmetjenesten Strim!

Strim.no

Strim, som driftes av RiksTV, skal gi brukerne mulighet til å få et fullverdig lineært abonnement hjemme. Dette uten å måtte bruke tuner. Uten å måtte strekke nye kabler og uten å installere noen form for parabol. Her kan en se TV via Strims egne app som kan kjøres på iOS og Android. En kan se via mobil, nettbrett og Apple TV og en kan også se Strim i nettleseren eller via Chromecast. Jeg installerte Strim på min AppleTV og dette fungerer sømløst. Det er meget behagelig å kunne styre alt via èn fjernkontroll. Grensesnittet er enkelt og det var enkelt og greit for husets yngste bruker på 7 år (sju år, SJU ÅR!) å navigere rundt og sette på favorittkanalen som i dette tilfellet var en av Disney sine kanaler. Strim er en ny tjeneste. Helt flunkende ny og den fungerer topp som et alternativ til tuner-baserte TV-løsninger. Det vil nok utvikles mye i fremtiden og det neste året skal undertegnede få muligheten til å teste ut løsningen sammen med et testpersonell på 7, 9 og 12 år, med egne ønsker, egne krav og egne interesser. Dette kan bli et spennende år!
Direkte TV som samler flere av de mest populære TV-kanalene i Norge.
TV-guiden gjør det enkelt å finne DIN favoritt!
Mange spennende serier ligger klar. Her litt fra HBO Nordic!
Barnekategorien inneholder mye spennende for barn i alle aldre. En favoritt i huset, som vi ikke har hatt tilgang til i flere år nå er utvalget til Disney Channel.