Synnøves system – Ryddelykke fra A til Å

Tidlig i våres skrev jeg dette om den forrige boken til Skarbø, nemlig Synnøves system – slik ryddet jeg meg lykkelig.

“Norges nye ryddedronning. Synnøve Skarbø (kjendisen som jeg har mailet med ihvertfall 5 ganger og er nå på fornavn med, ihvertfall ene veien), er ute med en ny ryddebok! Vær rask på avtrekkeren og sikre deg et eksemplar i dag! Så har du et ryddig hus til jul med “Synnøves system ™”! Garanti fra forfatteren selv!”

Denne boken kom ut i oktober 2016 og beskriver “Synnøves System” på detaljnivå. Dette ispedd en ganske så spennende skildring av Synnøves liv. Jeg trillet toppkarakter på terningene og begrunnet det med at boken motiverte og ga deg de verktøyene en trenger for å få et ryddig hjem.

Ryddelykke fra A til Å

Nå gir Synnøve ut en ny bok, “Synnøves system – Ryddelykke fra A til Å” som dekker samme tema. Rydding og det å få et ryddig liv. Boken er bygget opp som et leksikon og en kan lese om diverse tema innen ryddefaget fra A til Å.

For å si det slik. Har du bok én og forventer et nytt og revolusjonerende system i bok to, så kan du spare pengene. Men hvis du derimot, som meg, konstant trenger ny inspirasjon, finner motivasjon i å se ryddeprogrammer på TV e.l. og som er interessert i hvordan det gikk med Skarbø etter den første boken, så er “Synnøves system – Ryddelykke fra A til Å” verdt hver krone! Igjen deler Synnøve historier fra livet sitt, igjen viser hun at hun er en usikker sjel med en rekke utfordringer i hverdagen, men igjen viser hun at hun kan dette med rydding og viser hvordan få på plass et system som fungerer!

Jeg valgte å lese de rosa sidene i boken først. Disse sidene dekker livet til Synnøve på en nesten litt “bloggaktig” måte. Det er her jeg finner den største motivasjonen til å ta tak i situasjonen i mitt eget og familiens liv. Dernest leste jeg boken fra A til Å som det jo anbefales i selve tittelen.

Synnøves system og andre metoder

Selv om jeg har begynt å få et relativt ryddig hus der jeg har benyttet meg av både “Synnøves system” og forskjellige andre metoder, så finner jeg likevel nye triks i denne boken. En kan plukke opp små godbiter eller verktøy en kan benytte seg av gjennom hele boken, selv om grunnsystemet er det samme som i bok nummer en. Om en har sett det nye TV-programmet til Synnøve på TV Norge “Norske rotehjem”og krydrer leseropplevelsen med den sunnmørske dialekten og ikke minst den smittende latteren til Skarbø, så har en, i mine øyne, den komplette opplevelsen!

F.v. Rune Haraldsen (snekker), Thomas Steen (interiørdesigner), Synnøve Skarbø, John André Hanøy (interiørdesigner), Mads Molvik (interiørdesigner)
Copyright: Norske rotehjem, TVNorge

 

Oppsummering

+ Boken er lettlest og gir inspirasjon og motivasjon til å enten innføre, eller videreføre “Synnøves system” i hjemmet.
+ Boken gir en de verktøy, gjennom “Synnøves system” som en trenger for å lykkes i søken etter et ryddig hjem.
+ Boken er underholdende og viser at hvem som helst kan ha nytte av et ryddig hjem både med tanke på å finne det en leter etter, men også med tanke på det mentale.

– Boken revolusjonerer ikke ryddeindustrien og gir ikke et nytt system å bygge et ryddig hjem på.

Anbefaler boken til de som har den første boken da den gir en videre inspirasjon til å holde seg til “Synnøves system”. Til de som er nysgjerrig på hva “Synnøves system” er, anbefaler jeg kanskje å kjøpe den første boken, først. 

Terningkast sterk 5’er! Mangler bare, som kollega av Synnøve i TV Norge, Ole Martin, ville ha sagt – litt krønsj, fra en 6’er!

Comments 7

  1. Ønsker meg veldig boka. Har holdt på i et år med å rydde og “downsize” ettersom vi skal flytte til en annen by i august 18. Min mor ønsker også å rydde ned deres hus etter at alle ungene har forlatt redet. Der er det et helt hus med ting som har samlet seg opp i 35 år.

  2. Åh, jeg har nettopp satt meg på venteliste hos biblioteket. Hadde ikke takka nei til denne boka, så kunne jeg lånt den bort til (de fleste) venninnen mine. Guro hadde i hvert fall hatt stor glede av den.

    God helg,
    ryddefeber

  3. Jeg burde nok blitt flinkere på å rydde.. håper å vinne boka så,jeg kan snappe opp noen tips ? Tror mamma hadde satt pris på den å!

  4. Jeg er en ganske ryddig person – alt har sin egen plass – men jeg har altfor mange ting og spesielt klær. Noen har det minimalistisk – jeg har det maksimalistisk 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.