The Gathering 2019

På slutten av 90-tallet og helt i starten av 00-tallet, kjørte undertegnede en alternativ påskefeiring! 6 år på rad reiste vi på såkalt dataparty og valget var selvsagt The Gathering

Vi var en gjeng fra Bergensområdet som besøkte TG både på Rykkinn, i Stavanger og selvsagt til slutt i Vikingskipet på Hamar. Vi var også èt år innom Dreamhack i Borlange i Sverige.

Aktivitetene på TG

Turene husker jeg med en fantastisk nostalgisk glede der vi spilte spill, kopierte hundrevis av disketter (!?) og bidro nok til Commodore og Amigas fall på helt vår egen måte.

Vi fikk snakket med andre likesinnede, lærte oss å få liv i skrøpelige PC’er, spiste brød med smøreost på budsjett og fikk med oss film høyoppløselige filmer på LaserDisc!

Å ja! Vi var et år også med på en offisiell konkurranse. Husker ikke om bidraget vårt (en intro på Amiga) fungerte nok til å bli vurdert i konkurransen. Gøy og spennende var det likevel.

The Gathering 2019

Grunnen til at jeg mimrer om gamledager er rett og slett fordi jeg i år fikk mulighet til å besøke The Gathering igjen! Da snakker vi ca 15 år siden sist gang jeg besøkte Vikingskipet og TG.

Jeg vant billetter på Facebook etter en konkurranse holdt av nettverksleverandøren nLogic og bestemte meg for å delta. Så tenkte jeg at jeg i etterkant av partyet kunne fortelle småbarnsforeldrene i det ganske land hvorfor dere bør kjøpe en PC til de unge håpefulle og kanskje bli med dem innendørs neste påske!

Om min kone hadde like mange sommerfugler i magen som meg selv når vi nærmet oss inngangsdøren på Vikingskipet tviler jeg litt på, men hun stilte sporty opp og fikk til og med sin egen gaming-mus som takk for deltagelsen!

8 grunner for å bli med innendørs i påsken!

  1. Du og din(e) unge lovende vil oppleve noe fantastisk sammen! Kanskje dere begge to kan lære noe sammen og bygge noen fantastiske relasjoner rundt data/spill?
  2. Du og din(e) unde lovende vil bli en del av et fantastisk miljø der det er plass til alle. En kan spille, programmere, være kreativ i konkurranser (tegne, lage musikk, lage video etc), se hva som befinner seg i dataverdenen generelt osv.
  3. Om ikke du er oppdatert på hva som skjer på datafronten, så kan det jo hende at du nå får et helt nytt innblikk i hva som befinner seg på mobiltelefonen, nettbrettet eller på datamaskinen til minsten?
  4. Slå minsten i hans/hennes eget favorittspill og lær han/henne å tape! En læring for livet.
  5. Gi minsten en trygg innføring i dataverdenen der dere sammen setter rammer og finner et felles rom for nerding!
  6. Legg et fantastisk grunnlag for en gryende IT-interesse videre!
  7. Ha det gøy, sammen og skap minner og kanskje forventninger til neste dataparty?
  8. Benytt deg av de gode alternative tilbudene i salen, om det er å få sett en kinofilm, deltatt på et seminar, kledd deg ut og få smaken av cosplay eller kanskje du trenger en ny PC? Det finnes mange gode tilbud spesielt for de som deltar på TG.
Vidunderpappa forsøker seg som videoblogger når han åpenhjertig fortelle om sine timer på The Gathering 2019.
Så var det på vei hjem igjen, takk til The Gathering og Vikingskipet for denne gang!