Har dere sett Zorro? Minsten kunne fortelle at det stod en litt misstenkelig kar i bakgrunnen som hun gjerne måtte taue inn!

Vidunderpappa besøker Sverige, High Chaparral

// Tur sponset av Visit Sweden //

Vidunderpappa har fått lov til å teste ut feriering hos søta bror, og jeg vil her på vidunderpappa.no legge ut en reisedagbok der jeg viser frem det ypperste Sverige og spesielt Småland har å by på!

Skal være helt ærlig med leserne og si at jeg aldri før hadde hørt om High Chaparral! Når jeg fikk vite at jeg faktisk skulle besøke en ekte western by med hester, cowboys, helter og skurker, måtte jeg lese meg opp på nettet om dette stedet. Jeg har jo vokst opp med western-helter som Lucky Luke og Zorro, så jeg er ikke helt grønn når det gjelder hatt, pistoler og barer/casino!

Mitt første inntrykk av High Chaparral var at her er alt ekte vare. Her er togene ekte damplokomotiv, elvebåtene er ekte hjuldampere, kruttrøyken ligger som et laken over byen og et og annet horehus er tilgjengelig for de som vil kjøpe seg en… is.

En kan selvsagt få kjøpt alt som en ekte cowboy trenger, og det er ikke mange unger som ikke bærer kruttlapp pistolen med stolthet. En kan spise alle typer mat som sømmer seg en cowboy, indianere eller sparkepiker.

Men det som var desidert best på High Chaparral var showene. Spesielt «Lucky Luke» showet var morsomt for både store og små. Profesjonelle skuespillere gir jernet og får barna spesielt til å fryde seg!

En ting jeg angrer på, er at jeg ikke fikk vist mer Zorro og Lucky Luke til barna i forkant av turen. De hadde ingen forhold til noen av heltene, men koste seg likevel når cowboyene tullet seg på scenen.

Inngangen til western-verdenen kjent som «High Chaparral»
Hun satt seg rett på rat… tog du an?
Gledespikene holdt en oppvisning mer passende for 2017 når de sang flotte Country-sanger fra scenen sin!
Gutta boyz var cool på toget! Selv når toget ble overtatt av banditter.
Midterste koste seg så mye på toget at vi ble nødt til å ta turen to ganger!
Hvem er denne stramme fyren? Han var til stede omtrent hele tiden, men forsvant et øyeblikk når Zorro kom på besøk. Sikkert for ikke å sette Zorro i skyggen!
Har dere sett Zorro? Minsten kunne fortelle at det stod en litt misstenkelig kar i bakgrunnen som hun gjerne måtte taue inn!
Indianere altså! Fine folk som ofte fikk det tøft på slutten av de Westernfilmene jeg så i ungdommen.
Flott forestilling av ekte indianere! Barna fikk til og med lov til å holde øksen!
Ikke la deg lure av «barnepike» utseende! Alle har en revolver i veska!
Er en treig, er dette resultatet i High Chaparral
Detaljene er viktige i High Chaparral. Her et dampskip som tøffet rolig av sted.
Ja, så var jeg ettersøkt jeg også da!
Ingen ting halvveis i High Chaparral. Her et ekte damplokomotiv!
Igjen gikk Dalton-gjengen i fellen og ble tauet inn av mannen som trekker raskere enn sin egen skygge, Lucky Luke! Et fantastisk morsomt show!
Selvsagt kom Zorro inn over hustakene og ikke via porten som vanlige folk!
Flørten til Zorro kunne mer enn å gå på høye heler. Her dro hun frem sverdet og ga selve Zorro en lekse.
Heldige små fans som fikk ekte kuler av en forbipasserende Cowboy! Hvem som har selve kulespissen i ryggen var cowboyen usikker på.
Et yrke som gikk veldig bra i gamle western. Dels fordi gjennomsnitts levealder var 23 år og dels fordi den fremste fritidsinteressen for folk flest var å skyte på naboen.