Vidunderpappa er på besøk i Sverige. Dag 1, Seläter Camping!

// Sverigetur sponses av Visit Sweden
I år som i fjor fikk jeg mulighet til å besøke Sverige gjennom et samarbeid med Visit Sweden. I år fikk jeg mulighet til å besøke Örebro, men siden det er langt fra Bergen til midten av Sverige, fikk jeg mulighet til å ta en pust i bakken hos et tidligere bekjentskap, nemlig koselige Seläter Camping!
Selve hjertet av Seläter Camping, receptionen med de hyggelige ansatte! Her var det også mulig å kjøpe det mest nødvendige som kaffe og brus, og om en ønsket seg en tur på den lokale minigolf-banen var dette stedet for å hente ut køllene!

Å telte på camping

Hvordan er det for en familie på 5 personer å overnatte på camping? Hvordan skal kan en i tillegg til det kunne få opp et nytt telt med plass til 6 personer? Jeg er ingen handyman og ikke har jeg store troen på mine tekniske ferdigheter når det gjelder «telt-bygging» heller. Likevel hadde jeg ikke noe særlig valg. Jeg kom til campingen sent på ettermiddagen og måtte forsøke å få opp et telt på en eller annen måte. Jeg måtte redde dagen slik at vi hadde et sted å sove.
Lov å være litt stolt når en kan posere foran, tør jeg si, det fineste teltet på hele Seläter camping!

Dag 1 på Seläter Camping

Barna stakk på lekeplassen og det var jeg, Cecilie og 15 kg telt igjen på våre tildelte kvadratmeter gressplen. Adressen for oppholdet: 211. For å gjøre en passe lang historie kort, gikk byggingen veldig bra! Etter ca 30-40 minutter stod det klart et relativt stort, plastkledd hjem. Barna hadde ikke tidligere lagt i telt og så på selve «utfordringen» som spennende.
Sporty damer poserer på en av de mange gress-slettene på Seläter Camping.

Leggetid

Ut på kvelden ble det etterhvert klart for leggetid. Mobilene hadde for lengst gitt tapt og lå avslått i et hjørne av teltet.  Ungene gikk til fellesanlegget for å pusse tenner og gjøre sitt fornødne. Etter litt frem og tilbake, slik det ofte blir når forventningsfulle barn skal utforske og tøye grensene som en svak far noe uklart hadde fastsatt i forkant, lå tre små campere og forsøkte å sove i soveposer på liggeunderlag. Jeg skal ikke lyve for leserne og si at de etter 2 minutter med aftenbønn og en liten god-natt sang, sov fornøyde i telt-rommet sitt. Det var nemlig en del skepsis rundt dette med liggeunderlag, et varmt telt, fluer og bråk fra andre gjester. Likevel, etter litt uenigheter lokalt i det ene soverommet på teltplass 211, sov hele gjengen. 7 timer kjøretur fra Vestlandet hadde gjort sitt og de var nok passe utkjørt når de til slutt fant roen i soveposene.
Deilig å få strukket seg litt på lekeplassen etter å ha kjørt i 7 timer fra Vestlandet. Den deilige sommertemperaturen la heller ingen demping på stemningen.
Tøffe gutter liker å hoppe! Power up!

Dag 2 på Seläter Camping

Dag to var en fantastisk fin dag, sett med vidunder-øyne. Vi badet på den lokale badestranden som lå kun noen hundre meter fra Seläter Camping, vi fikk oss en tur til det lokale godteri-landet og vi fikk oss en matbit ut på kvelden. Selve kvelden ble kronet med trikserekord med fotball til eldste, minsten var helt svett etter å ha lekt på lekeplassen til Seläter og midterste fikk seg en ny bestevenn! Kunne gjerne tilbrakt enda flere dager i solen på denne flotte campingplassen!
Herlig badetemperatur, flott strand og fine hoppemuligheter på Seläter Camping. Det ble etterhvert mange badende denne fine dagen, men det var både plass nok og ikke minst nok is i kiosken til alle sammen.

Oppsummering av vårt opphold på Seläter Camping

Oppsummert vil jeg si at det er noe eget med å bo på camping-plass. Dette gjelder om en bor i camping-vogn, i hytte eller i telt slik vi valgte å gjøre i år. En møter mange blide mennesker, en kan tilbringe mange timer ute med fotball, badminton, bading eller minigolf og en kan, hvis en er skikkelig heldig, finne en ny bestevenn på lekeplassen.
Her er det noe for alle! Bare å legge denne populære camping-plassen inn i planene for sommeren 2019!
Glad norsk jente i nabolandet!
Når trikserekorden er i boks er det lov å koste på seg en liten selfie!
Det var mange fine muligheter for løping rundt omkring Seläter Camping! Dette gjorde at toppidrettsutøveren min fikk muligheten til å strekke på beina i finværet.
Seläter Camping kunne skilte med helt nytt mini-golf anlegg. Dette var meget populært hos de mange tilreisende!