Hotell, hjemme! :)

Vidunderpappa forsøker seg som mann!

Nå er jo vidunderpappa sånn i realiteten en mann fra fødselen av, men når en ser mannemenn og handy personer på TV i både «Kjendis Farmen» og i tv-programmer der hovedpersonen er en mer eller mindre sinna snakker, så blir en inspirert! I fjor sommer besøkte jeg Göta Kanal og Norrqvarn Hotell & Konferens. Dette i seg selv, liten grunn til å påberope seg tittelen mannemann, for her ble vi tatt veldig godt i mot og behandlet som konger under hele oppholdet. Men, på hotellrommet vårt fikk vi se en sengegavl som vi synes var veldig kul og som hadde passet perfekt inn også på vestsiden av Norge.
Sengegavl ala Norrqvarn Hotell & Konferens!
Sengegavl ala Norrqvarn Hotell & Konferens!
Vi tok, som dere kan se over, bilder av denne flotte gavlen og tenkte at de helt sikkert solgte lignende gavler også hjemme i Norge. Dette viste seg å dessverre ikke stemme, og vi måtte til slutt gi opp letingen. Det var da vi lekte med ideen om å kanskje kunne lage en lignende gavl selv. Nå hører jeg hylekoret:

The Ashlad and His Good Helpers by tomsalad

Hylekoret, og ikke tilfeldig valgt, latter fra BRØDRENE til stakkars Espen Askeladd
Etterfulgt av den ekle latteren, så sier dere vel – «haha, ja det der bør selv bloggeren vidunderpappa klare«, evt «det tok han så lang tid å finne ut at han kunne lage det selv?» Men sant skal sies, jeg er ikke flink til å lage ting, ikke har jeg vært for aktiv med hammer og sag heller. Og nå skulle jeg altså forsøke meg, på gavl! Planleggingen er jo MINST halve jobben og jeg fikk tidlig tak i to europaller som skulle danne selve kjernen av denne gavlen. Jeg med god hjelp av en kollega av meg målte og noterte, tegnet og regnet. Planen ble etterhvert klar og jeg kunne kjøpe inn planker, skruer, noen spiker og en sag! Resten hadde jeg, utrolig nok, fra før. Det kommende avsnittet kan helt sikkert se ut som betalt reklame, men det er det virkelig ikke. Jeg må bare få skryte av servicen jeg fikk hos Sotra Trelast som sagde opp plankene på millimeter etter tegningene mine. Jeg hentet plankene og det var nesten som å hente en pakke fra IKEA, alt var kappet og klart for montering.
Alt var kappet og klart fra «Sotra Trelast». Fantastisk service fra den lokale trehandelen!
Må også få skryte over min bror på den lokale Tess avdelingen som gikk langt ut over vanlig forventet service når han plukket ut 50 skruer og ikke minst fant frem det nyeste av det nyeste innen håndsager!
Selve skjelettet av gavlen bestod av 2 europaller.
Mannemannen i aksjon! Valgte å skru sammen gavlen da jeg hadde så flott skrumaskin fra før av!
Etter at alle plankene var skrudd fast var det frem med pussepapiret! Er jo lite ønskelig med flis i nakken!
Etter litt «pimping» med LED-list under en planlagt list på toppen, ble resultatet VELDIG bra; er nå vår mening!
Hotell, hjemme! 🙂
Ledlyset gjør at selve gavlen kan fremstå i mange forskjellige farger. Sånn i utgangspunktet har den fargen Sjøsand som er en interiørbeis fra Jotun! 🙂
Closeup!