Vidunderpappa gjør noe han ikke kan! Han pusser opp!

Sponset!
Vidunderpappa har fått gratis råd fra romforsjelen.no og produkter fra Jollyroom.no er sponset.

Vidunderpappa kom hjem fra jobb med hendene fulle av vått regntøy, sekker, post og en liten gutt som fikk akutt vondt i foten. Han så med tårer i øynene på havet med rot som strakk seg fra inngangsdøren til kjøkkenet og sa, helt lavt, til seg selv, aldri mer!

Nå pusser en jo ikke opp over natten, så “aldri mer” var kanskje ikke helt korrekt, men likevel var bestemmelsen tatt! Snart, aldri mer!

Men hvordan går en fargeblind person med 10 tommeltotter frem for å utbedre noe som helt tydelig er et problem? Det første jeg gjorde var å ta meg en kopp kaffe og kjøre den klassiske “tsk tsk tsk” lyden. Så var det å lage en plan. Hva er det jeg egentlig ønsker her?

 • En løsning som gjør det lett for ungene, sammen med far, å få hengt av seg klær og plassert vekk sekker og poser. En løsning som også motiverer ungene til å hjelpe til.
 • Et rent gulv, 200 par sko må derfor fjernes.
 • Et lekent design! Noe som ungene kan ha glede av også!

Oppsummert : Vidunderpappa må ha hjelp!

Heldigvis finnes det personer og firma som “kan” dette med design, utforming og finne løsninger for store og små! Selv om det ikke virker slik, så har jeg faktisk alltid vært opptatt av å ha det ryddig og han har vel det som kan karakteriseres som en minimalistisk tilnærming til interiør. Derfor har jeg lenge fulgt bedriften RomForSjelen.no! Og for å si litt om hva de driver med, så har jeg klippet ut denne teksten fra siden deres :

Vet ikke hvor du skal begynne? Det kan være kun rådgiving du trenger. Vi vil hjelpe deg med se hva du mangler for å få organisert tingene på en god måte. Det kan være nyttig for deg, at vi sammen med deg ser rundt i boligen din med «nye øyne». Kanskje kan en annen måte å organisere tingene dine, gjøre at du får orden iforholdene ? Vi som jobber med dette daglig, ser de smarte løsninger og nyttige tips som vil hjelpe deg og din bolig på en rask og effektiv måte.

– romforsjelen.no

Romforsjelen fikk oppgaven, og det tok ikke lang tid før de kom med en løsning basert på mine ønsker og på bildet av gangen som jeg sendte dem.

Sammen med skissen over gangen fikk jeg også en del forslag til hva interiør jeg burde vurdere, hva farger som ville passe inn og ikke minst en del gode råd på veien om hvordan går frem når en skal ta fatt på en slik oppgave!

Som eksempel fikk jeg tilsendt disse reglene, eller retningslinjene om en vil 🙂

10 ryddebud

 1. Først bud er å bli bevisst og innse at du har et problem.
 2. Identifiser og ranger problemplassene og problemene.
 3. Involver dine samboere, både voksne og barn på en positiv måte. Motivasjon og samhold er alfa omega.
 4. Skaff deg verktøy: søppelsekker, oppbevaring, hyller, kasser etc.
 5. Bli enig om et tidspunkt og gå sammen om ett prosjekt om gangen.
 6. Sørg for å ha energi for hånden. God drikke, frukt, nøtter og musikk? Ta gjerne pauser, men de må være korte.
 7. Le og spøk! Dere finner sikkert mange grunner til det. Mimring over gamle minner, og vis dem fram ved besøk av familie og venner.
 8. Ta foto av prosjekter før, under og etter prosessen. Det skaper motivasjon og det er morsomt å se hvor mye en har fått til!
 9. Gjør jobben HELT ferdig. Premien får du i form av tilfredsstillelse, glede, tidsbesparelse og mye mer.
 10. Sørg for at søppel blir kastet, gaver til for eksempel Fretex blir levert og at ”gi bort”-ting blir hentet så fort som mulig. Det er viktig at alt unødvendig blir fjernet, og at du ikke flytter problemet til en annen del av hjemmet ditt.

Selv om gangen er relativt liten og selv om jeg personlig syntes at det ikke var så mange ting som opptok plass, så ble haugen med mellomlagring ganske så stor til slutt. Magisk!

Sikkerheten i høysetet, så sykkelhjelmene er alltid klar for nye turer! 🙂 Litt mindre klar for regnværsdager kan det se ut til på bildet.

Og så satte vi i gang! Gangen ble ryddet og nyinnkjøpt maskeringstape ble hentet frem! Som en relativt fersk “maler”, gjorde jeg meg et par erfaringer etter hvert. Den ene er at en ikke bør spare et par kroner ved å kjøpe maskeringstape på Europris istedet for hos faghandleren. Kjøp gjerne halloween-snopet på Europris, men tapen altså – ikke der!
En annen erfaring jeg gjerne vil dele med leserne, og den kunnskapen har jeg fått gjennom snart 10 års hardt arbeid – ikke la ungene få ta del i slikt arbeid. Det ligger kanskje bilder der ute med en stor lykkelig familie som maler vegger, tak og ikke minst seg selv mens de ler og koser seg. Det kan ikke være lengre fra sannheten – ungene ut, maling inn! Del gjerne planene med dem og la de få komme med innspill.. men å låne dem rullen med maling? LOL!

For de av dere som nå lurer – malingen på veggen er kalt “Sjøgløtt” og har fargekoden 5225! Fargen på døren derimot er den meget populære “Sjøsmaragd” med fargekoden 6084

Fine farger og finfin minimalistisk stil! Hadde jeg bodd alene, så tror jeg at jeg hadde vært fornøyd med gangen min slik den nå var. Kanskje ikke så utrolig praktisk enda, men den har den fine “tomt-rom-klangen”!

Som en direkte kopi av tegningen til romforsjelen.no ble inngangspartiet komplett med en solid dørmatte fra Chilewich fra glassoginterior.no. Denne matten skal tåle både fotballsko og showjoggere og blir samtidig en fin fargeklatt i gangen vår!

Et berg av sko ble pent og pyntelig gjemt vekk i to skoskap av merket Bissa fra IKEA. Et problem mindre!

En Alice & Fox vegghylle med krittavle fra Jollyroom.no gjør det mulig å notere ned små beskjeder til de som kommer bak deg!

Småting som en ofte tar med seg ut på farten, som f.eks headset, mobil og hodelykt ligger klart i en Rig-Tig Woodstock oppbevaringsboks fra glassoginterior.no

I en enkel Trixie kommode fra Skeidar ligger diverse klær som er greit å ha klart på høsten! I tillegg til luer og votter finner en her et lass med tegninger som har kommet hjem fra barnehage og skole. Har også fått plass til en herlig roteskuff her – DEN er viktig den! 🙂

I disse litt uvanlige hyllene fra Jollyroom, Alice & Fox Bokhylle Sirkel kan en enten vise frem månedens hama perlinger du kan sette inn en julenisse i sesong, eller kanskje til og med driste deg til en levende plante? Mulighetene er mange! 🙂

Månedens perlinger består av Mario, Minions og en fargerik stjerne. Midterste har virkelig overgått seg selv. Neste prosjekt er et skilt til toalettet, og kommer selvsagt til å legge ut verket når det er limt på døren! 🙂

En så lenge har kun èt bilde fått plass på veggen min, og det er bilde som jeg kjøpte i forbindelse med hegeprosjekt.com nå i oktober! Hvis du ikke har hørt om hegeprosjekt, så foreslår jeg at du besøker siden hennes og ser hva fantastisk jobb hun gjør for kreftforeningen! 🙂

De fargerike knaggene mine er ingen ringere enn Sir James Knagger fra Bohus! Håpet er at disse skal få være noen lunde tilgjengelig for gjester, så får vi se hvor lenge det varer!

Oppsummeringen av prosjektet!

I etterkant av prosjektet så må jeg si meg veldig godt fornøyd med resultatet! Om drømmen min vil gå i oppfyllelse og gulvet vil bli rent for sko og jakker vet jeg vel ikke før det har gått litt tid, men ungene var meget godt fornøyd og de gjør faktisk en innsats nå for å holde det ryddig.

Det hadde ikke vært mulig for meg å gjennomført et slikt prosjekt med et så bra resultat uten den gode hjelpen som jeg hadde i Eva og Line Marie i romforsjelen.no. De har fulgt meg utrolig godt opp og hele tiden kommet med løsninger der de hadde mine tre ønsker i bakhodet.

 • En løsning som gjør det lett for ungene, sammen med far, å få hengt av seg klær og plassert vekk sekker og poser. En løsning som også motiverer ungene til å hjelpe til.
 • Et rent gulv, 200 par sko må derfor fjernes.
 • Et lekent design! Noe som ungene kan ha glede av også!

Kontakt gjerne de hyggelige damene i romforsjelen.no for å få hjelp til å “Slanke ditt hjem” eller for å få en Boligkonsultasjon! Vidunderpappa har ihvertfall ikke blitt en mindre fan av å ha det minimalistisk og funksjonelt etter dette prosjektet! 🙂

En stor takk til Jollyroom.no som også ønsket å hjelpe til med dette prosjektet ved å sende meg Alice & Fox veggtavle og hyller.

Resten av lenkene til produkter og produsenter i teksten over er kun for informasjon. Det har ikke vært noe sponsing inne i bildet – selv om det kanskje kan virke sånn 🙂