Vidunderpappa satser på minsten!

// E-sport utstyr sponset av Sandberg.it //   Når jeg vokste opp, og min far, helt sikkert mot sin vilje, skulle satse på undertegnede, ble det i fotball. Selv uten talent og treningsvilje, ble jeg kjørt rundt om kring på treninger, kamper og cuper. Det var kun èn ting som var aktuelt på denne tiden og det var fotball. Løpere og andre friidrettsutøver ble sett rart på, korpset viste seg kun på 17.mai og håndball tror jeg ikke var oppfunnet. Dagens ungdom har muligheter. De har faktisk muligheter som for 30 år siden var utenkelige. De kan satse på det de har lyst til og det som før ble sett på som sløvhet og giddalaushet blir i dag sett på som talent. Jeg snakker selvsagt om e-sport, og det er på dette arenaet jeg tror minsten skal få forsøke seg først (før også han faller tilbake på fotballen, som sin far og hans far før han igjen).

E-sport (E-gaming)!

E-sport, eller elektronisk sport, er elektronisk konkurransespilling som foregår på et visst profesjonelt nivå. Utøverne konkurrerer mot hverandre i ulike spill på datamaskin, eller spillkonsoller, og ofte i turneringen som belønner de sterkeste utøverne med pengepremier. Alt en trenger for å bli god på E-sport er far sine reflekser, strategiske sans og høye intelligens en datamaskin og nettilgang. Nå har far gått til innkjøp av nettopp en datamaskin. Denne er satt opp med spill i alle sjangere for å kartlegge akkurat hvor vi skal satse videre. Minsten som nå skal begynne i 1. klasse er allerede litt sent ute om vi sammenligner mot de aller beste koreanerne, men om han får litt fritak i enkelte fag på skolen, utvidet klokkeslett med tanke på legging og eventuelt en treningsleir eller to i løpet av sommeren, så er han i rute.

Sandberg EsportsEquipment

Nå som minsten skal, helt av fri og egen vilje, satse på E-sport, er det viktig med sponsorer og samarbeidspartnere. Vi i Team Minsten har valgt å samarbeide med EsportsEquipment levererandøren Sandberg.it! Kun det aller beste er godt nok, så vi går for kvalitet, fremfor kvantitet, på gaming tilbehøret! Gleden var stor når pakken med E-sportsutstyr kom fra den danske leverandøren. Oppe i esken lå det en Sandberg Touch RGB Mousepad Aluminium og en Sandberg Wireless Sniper Mouse.  

Sandberg Touch RGB Mousepad Aluminum

    Like viktig som det for fotballspillere er å ha fargerike fotballsko og hårstrikk, er det viktig for E-sport utøvere å ha så mye LED-lys tilgjengelig som mulig. Dette er dels for å ha et kult «setup» (kombinasjonen databord, datamaskin, skjerm, mus, musematte og LEDS), men også for å psyke ut motstanderen. Musematten til Sandberg har leds i svingene, er laget av aluminium og har en overflate som fungerer perfekt med den medfølgende Wireless Sniper Mouse. Musematten er relativt tung, flytter seg ikke en millimeter når den er i bruk og er perfekt til gaming. At den i tillegg seg utrolig bra ut i setupen til minsten, er et stort, stort, pluss! Hvis jeg skal trekke for noe som helst, så er det å ha mulighet til å koble fra USB-kabel og kun kjøre på et batteri (slik som er mulig på Sandbergs Wireless Sniper Mouse – test under) Konklusjon:  Denne musematten ser veldig bra ut i minstens setup. Den er solid, har bra tyngde og rikker seg ikke en millimeter når gaming pågår. Den har en god overflate som passer perfekt for optiske muser. Terningkast 5/6.  

Sandberg Wireless Sniper Mouse

    Det aller, aller viktigste elementet av utstyr for en pro e-sport gamer er musen! I E-sport skal ting skje fort og det er ikke rom for en mus som ikke henger med! Valget til Team Minsten ble en Sandberg Wireless Sniper Mouse som skal fungere like bra til strategispill som den skal fungere til skytespill (NB: det er viktig for ledelsen i Team Minsten å ha det på det rene at det ikke vil bli spilt, eller trent på spill, som ikke er godkjent for gamerens alder. 6 år). Musen er kjøpt inn for å passe en ungdoms/voksen hånd, så vi har gått for en mus som etterhvert vil passe bedre og bedre til minstens hender og skillz. Wireless Sniper Mouse er en, som det ligger i navnet, trådløs mus. Det som er et pluss med denne musen forran andre konkurrerende gaming mouses, er at den ikke trenger et ekstra batteri, men inneholder et 1200 mAh lithium batteri! Dette kan lades med en medfølgende ladekabel (som også kan brukes i spill), og holder lenge (ca 3 mnd). Musen har også en batteriindikator som er veldig hjelpsom hvis en ikke plutselig vil oppleve å ha en død mus i en $10.000 turnering. Musen ligger godt i hånden og fungerer helt topp i tospann med Sandberg sin Touch RGB Mousepad Aluminum. Om jeg også her MÅ trekke for noe, så må det vel være at den ikke har vedlagt små lodd, slik at en selv kan tilpasse vekt. Spesifikasjoner: 
 • USB interface
 • Wireless frequency: 2405 MHz – 2476 MHz
 • Optical sensor
 • Switchable DPI (1000, 1600, 2000, 2400)
 • 3-color LED lights
 • 8 buttons
 • Key life: 5 million
 • Rechargeable 1200 mAh lithium battery
 • Battery LED indicator
 • Charge time: Approx. 6-8 hours
 • Working time: Approx. 3 months
Konklusjon: Wireless Sniper Mouse fungerer helt topp. Den er trådløs, har innebygget lithium batteri som holder i ca 3 mnd og kan stilles inn til å passe nettopp dine gaming-preferanser. Terningkast 5/6.  
Forsøkte å fange opp, med mobil-kamera, hvordan LED-lysene ser ut i mørket. Sannheten er at det ser mye bedre ut i virkeligheten.