Arena Skövde

Vidunderpappas reisetips 12 – Skövde og Arena Skövde

Dag fire og vi kjørte fra Karlsborg til Skövde! Skövde hadde faktisk Vidunderpappa tidligere hørt om da Vidunderpappas kjæreste og samboer hadde satt en smått utrolig verdensrekord på 12 timers ultraløp bare året i forveien!

1. plass og verdensrekord med 125,542 kilometer på 12 timer under Skövde Ultrafestival 1. august 2015!

Veldig gøy å få mulighet til å selv besøke denne trivelige (og på denne Sverige-turen den største) småbyen selv.

Arena Skövde

Vi hadde fått billetter til Arena Skövde og gledet oss veldig til å forsøke både spennende sklier og en tur på spa! Det ble, naturligvis, ikke tatt så alt for mange bilder inne på selve Arene Skövde. Skal forsøke å forklare opplevelsen her.

Vi ble vist rundt på areanet av en hyggelig ansatt ved Arena Skövde som kunne vise og forklare det meste av sklier og et meget variert spa-område!

Som de voksne individer vi er, gikk vi rett i køen som strekte seg ut fra den lengste sklien! Med et maskulint hyl fra Vidunderpappa, suste vi ut i det varme vannet på Arena Skövde! Det var sklier til barn og voksne i alle aldre og i noen sklier var det til og med mulig å skli flere samtidig. Det var utebad, innebad, bad med og uten bobler og hver timer kom det også bølger i en av de største bassengene.

sklie

Etter sklier, bobler og bølger besøkte vi spa-avdelingen. Og etter å ha ligget og slumret en halv time på en 36 grader varm Hamamsten (deilig) fikk vi tilbud om å bli med på en opplevelse kalt Aufguss. En tysk behandling i badstuen som i korte trekk går ut på å vifte dritvarm luft midt i fleisen på de fremmøtte! Dette var helt på kanten av hva en stakkars mager kropp fra Bergen kunne takle, men det gikk fint! Det hadde helt sikkert en god effekt også! 🙂

aufguss_623x300

Alt i alt et flott besøk på Arena Skövde der vi både var sulten og utslitt i etterkant! Anbefaler virkelig de som er i nærheten av Skövde til å ta seg en tur innom! Få ihvertfall med dere 10 minutter Aufguss! Renser opp både her og der! 😀

Verdensrekord 12 timers ultraløp

Etter å ha reist fra Arena Skövde bestemte vi oss for å besøke gamle trakter på Södermalms Idrottsplass! Det var der verdensrekorden for damer junior 12 timers ultraløp ble satt sommeren 2015.

Det ble mimring og mulighet for en liten intervall-økt! Flott anlegg og håper virkelig vi får mulighet til å besøke idrottsplassen ved en senere anledning! Gjerne i konkurranse.

Södermalms Idrottsplass 2016
Södermalms Idrottsplass 2016

Besøk Skövde