King of my Castle! Yeah!

Vidunderpappas reisetips 13 – Örebro Slott

I forkant av turen vår til Sverige og Örebro gjorde jeg grundig research på de aktivitetene vi skulle være med på! Særlig Örebro Slott eller Örebro Castle ble nevnt for barna for å forberede de sarte sjelene for et meget spennende og godt mulig skummelt program!

Mord og spøkelser er ikke hverdagskost for mine små sarte liljekonvaller, så advarsler og forberedelser var høyst nødvendig.

Mine medreisende var meget skeptisk til både mord, spøkelser og mørke slott i utgangspunktet. Likevel ble de selvsagt kledelig skuffet når vi kunne lese på plakatene at attraksjonene kun var å nyte på kveldstid.

Dette er Örebro Slott! Det ligger midt i Örebro og har, som alle skikkelige slott skal ha, en vollgrav rundt!

MYSTERIESPÅRET

Sammen med barna bestemte vi oss for å prøve ut to av menypostene til Örebro Slott denne dagen. Vi skulle følge “mysteriespåret” der målet var å løse et mysterium og finne en hodeskalle. Det andre vi skulle få tid til var å besøke barnas slottstårn! “Mysteriespåret” skulle ta omtrent 30 minutter. Vet ikke om det var detektivarbeidet vårt, eller om oversettelsene av spor fra Svensk til Norsk på sparket som var noe mangelfulle. Vi brukte en time, og vel så det, på å finne skallen som lå gjemt et lurt sted i slottet.

Alle spor ble nøye sjekket av samtlige små detektiv-spirer i vidunderfølget!
Kun én av de fem nøklene passet i riktig lås. Vi valgte selvsagt riktig nøkkel til slutt, men fikk virkelig sett oss godt rundt i slottet.

Hvis vi surret mye og satt fast i de mange oppgavene vi skulle løse, så var hjelpen aldri langt unna. Det var tidsriktige “hjelpere” plassert rundt om kring i Örebro Slott som kunne gi små hint i søken etter den forsvunne hodeskallen!

Bildet kunne vært tatt rett ut av en småskummel film, men minsten måtte ned en og annen trapp i søken etter den forsvunne hodeskallen.

BARNAS SLOTTSTÅRN

I Barnas slottstårn var det en rekke aktiviteter for barn og unge. En kunne lage penge-pung i ekte lær. “Pung”? gjentok minsten med et stort smil. Begynner å bli mer og mer lik sin far for hver dag som går! Det var også mulighet til å kle seg ut. En kunne skyte med armbrøst og en kunne få snakket med de mange karakterene som titt og ofte stakk sine nysminkede ansikt innenfor rommene i Örebro Slott.

Tøffe små slotts-eiere i tidsriktig bekledning! Minsten var tydelig på at han kun trengte sverdet for å komme inn i rett karakter!

Det er rart å gå gjennom de stenete rommene og korridorene i Örebro Slott. Spesielt fangehullene i kjelleren var meget autentiske. De ga et blikk på hvordan enkelte uheldige sjeler tilbrakte sine liv fastlåst i lenker. De store majestetiske rommene oppe i slottet viste at det nok, også i gamledager, var relativt kjekt å være rik. Eventuelt kjekt å ha slekten i orden. Felles for de alle var at det var IN med tights og blonder!

King of my Castle! Yeah!

Besøk Örebro Slott