Pippi Langstrømpe viser kunster hjemme på Villa Villekulla

Vidunderpappas reisetips 20 – Astrid Lindgrens Värld

Vimmerby

«Astrid Lindgrens Värld» finner en i Vimmerby i Småland. Parken er svær og vi fikk tidlig signaler om at den på sommeren er veldig populær. Vi kom kjørende inn mot parken og allerede 10 minutter etter åpningstid var det en lang kø. Dette både til parkeringsplassen og for å få billetter. Astrid Lindgren er tydeligvis populær blant Svenske tilreisende og for turister som har kommet inn over grensen!

Heldigvis er dette er park som har veldig gode rutiner rundt disse tingene, så køene bevegde seg og vi var fort inne i selve parken.

Det første som møter oss er en rekke butikker i forskjellig innpakning der en kan kjøpe alt fra suvenirer, til noe godt å bite i.

Langs gatene går karakterer fra Astrid Lindgrens univers som vi fort kjenner igjen. Vi kan videre besøke steder fra bøkene. Alt er veldig autentisk med hvordan Astrid Lindgren beskriver bygder og hus i bøkene sine.

Det er sklier for barn og en skal ikke være overrasket om en blir møtt av Betjent Kling og Klang når en kommer ut av sklien. Alt er profesjonelt, alt er rent og pent og alt er upåklagelig.

Teater

Det vidunderpappa kom for og se og det som definitivt ble favoritten var alle showene. Disse går på forskjellige scener i parken og presenterer Astrid Lindgren på en framifrå måte!

Jeg fikk være vitne til at barna knuste de voksne på musikk quiz ala «Beat for Beat». Jeg fikk se Madicken (eller Marikken på norsk) hoppe paradis og jeg fikk se Karlson på taket komme ned fra taket for å leke med lillebror.

Showene jeg vil aller mest anbefale for mine lesere og for folk som vurderer å reise til Vimmerby og Småland må være «Brødrene Løvehjerte», «Pippi Langstrømpe» og ikke minst «Emil i Lønneberget».

Jeg lo godt når jeg for første gang i livet virkelig skjønte hvor vanskelig det er å være far på Katthult. Fikk virkelig forståelsen for behovet for en Snekkerbu! Astrid Lindgren så virkelig verden fra barnas og de voksnes øyne!

Marikken og Lisabeth på Junibakken! Midterste følger nøye med!
Karlson på taket oppdaterer seg på hva som skjer i verden, med Lillebror som eneste selskap
Igjen har Emil gjort et «hyss» og igjen bærer det rett i Snekkerboden
Far til Emil finner liten glede i at Emil har trent opp grisen til å gjøre enkelte kunster. Astrid Lindgren så virkelig verden fra voksens og barnas øyne.
Brødrene Løvehjerte legger planer, mens skumle vakter sniker rundt hushjørnene
Dreamteam på «Brødrene Løvehjerte» show! Eldste var fotograf for anledningen.
På besøk i slottet til Ronja Røverdatter!
Pippi Langstrømpe viser kunster hjemme på Villa Villekulla
Dagens sangquiz blir ledet av ingen ringere enn Kling og Klang samt en sangfugl ved navn Fru. Prysselius!
Store barn, eller liten by! Uansett! Makten de føler kan leses i ansiktene!

Besøk Astrid Lindgrens Värld