Vidunderpappas reisetips 6 – Klatreparken Högt & lågt Rättvik

Så kommer vi til turens høyeste punkt, bokstavelig talt. Klatreparken Högt & Lågt Rättvik! Vi kom kanskje også til den delen av turen undertegnede var mest skeptisk til i forkant.

Jeg liker meg nemlig ikke i det hele tatt i høyden og var super-takknemlig når Cecilie sa at hun kunne ta seg av barna i i tretoppene!

At hun liker seg i høyden og liker å klatre er selvsagt ikke en ulempe heller. Det smitter fort over på andre at en er rolig og trygg når en plutselig står foran en lang zip-line og alt som holder en trygg er en liten taustump.

Etter en grundig gjennomgang av sikkerheten, fant de klatreglade besøkende fra Norge fort veien mot høyden i Rättvik!

Flinke instruktører og meget gode rutiner gjorde at Vidunderpappa kunne følge med fra bakkenivå uten å være bekymret. Dette til tross for en zip-line på 140 meter og klatreglede for de små i 15-20 meters høyde.

Med kyndig rettledning ble dette en lærerik og spennende opplevelse for alle, også for “tenåringen” i huset som så og si er utlært.

Jeg lar bildene tale for seg. Kan likevel opplyse om at samtlige fikk oppleve mye mestring i tretoppene denne dagen!

Spesielt minsten har utviklet seg til å bli Tarzan på denne turen. Fra å trives aller best på bakken, ble han plutselig trygg og selvsikker høyt oppe i tretoppene! Med 2 timer for lenge på Högt & lågt Rättvik rakk vi nesten ikke neste punkt på programmet, Falu Gruva.

At vi glemte tiden helt i klatreparken får vel bli et kvalitetsstempel til Högt & Lågt Rättvik fra Vidunderpappa?

Besøk Högt & Lågt Rättvik