Vidunderpappas reisetips 9 – Orsa Rovdjurspark

For en stakkar som ikke har opplevd noen rovdyr på nært hold, ble det ganske spennende å få se dyr som ulv, leopard, gaupe og bjørn i sitt naturlige miljø i Orsa Grönklitt Rovdjurspark.

Over et enormt område har mange forskjellige rovdyr funnet seg til stede. De byr gjerne på seg selv via lek eller når de iakttar deg der du trasker med kamera rundt halsen.

Utrolig opplevelse å komme helt kloss i dyr en ellers kun ser på TV

Mange høydepunkt blant flotte rovdyr!

Det var mange høydepunkter på vår tur i parken. Gjennom vår guide ble vi gjort oppmerksom på hvordan disse flotte dyrene oppfører seg overfor hverandre og overfor oss som publikum. Der Kodiak-bjørnen på over 500 kg klapper og vinker når folk går forbi så er ulven mye mer forsiktig. Den ser nysgjerrig på publikum som i retur stiller inn linsen for å få tatt et blinkskudd.

Midterste var meget fornøyd med Isbjørn-showet!
Midterste var meget fornøyd med Isbjørn-showet!

Mating av isbjørn!

Høydepunktet i Orsa Rovdjurspark var for far helt klart matingen av isbjørnen! Et fantastisk dyr som grasiøst svømmer rundt i vannet samtidig som han knuser en kokosnøtt med den kraftige kjeven og de skarpe tennene! Fascinerende å se dette vakre dyret, men samtidig trist å høre at de blir færre og færre i det fri. Dette gjaldt dessverre mange av dyrene i rovdyrparken!

Isbjørnen, et flott dyr!
Isbjørnen, et flott dyr!


Barna fikk nærkontakt med tigeren når den nysgjerrig holdt på å rive opp et plastrør fra bakken. Vi var på et tidspunkt bare 2 meter fra to tigere og minsten endret nok i det tidspunktet mening om hvilket dyr han synes var det «tøffeste» i hele verden!

Tigre er tøffe dyr! Minsten gir tommel opp!
Tigre er tøffe dyr! Minsten gir tommel opp!

Er du i nærheten av Dalarna, så ta gjerne turen innom Orsa Rovdjurspark! Ikke bare er parken enorm og byr på dyrene slik de skal leve med store areal, vann å bade i og trær å klatre i. Parken er også verdens nest største isbjørn-park og har egen snøkanon for å legge forholdene skikkelig til rette for bjørnen.

Tigeren så på minsten, minsten så på tigeren! Gjerdet er en flott oppfinnelse!
Tigeren så på minsten, minsten så på tigeren! Gjerdet er en flott oppfinnelse!

Besøk Orsa Rovdjurspark