Skal bare spille ferdig...

Alle andre i klassen får lov til å spille dataspill!

Vi har for lengst kommet dit at vi til tider er alt for strenge, vi har grenser som er uforståelige og vi er rett og slett urimelige i forhold til de andre foreldrene i klassen. Dette kan være på grunn av leggetid, det kan være på grunn av fritidsaktiviteter ungene ikke kan være med på og det kan være på grunn av film som barna i vår husstand ikke får se på – og det gjelder dataspill.

Leggetiden er satt med tanke på hvor mye søvn de forskjellige trenger, fritidsaktivitetene endres, men ikke før de har forsøkt en aktivitet i minst 6 mnd.

Så var det de digitale gledene da!

Jeg har faktisk lenge gledet meg til gameren i minsten skulle vokse frem og prege både gutten og gaming-rommet. Jeg var, og er, enda glad i å ta meg et spill og synes at det er en sunn og engasjerende hobby.

Fortnite

Så kommer det spill som Fortnite og ødelegger alt sammen. Jeg kan fint se argumentene til andre foreldre i klassen om at det kun er tegneserie-grafikk. Jeg kan også forstå argumentene om at det er ingen blod. Barna sosialiserer jo med andre og de blir til og med flink i engelsk!

Argumentene er mange for at 7 åringen skal få ta del i den digitale krigen, men aldersgrensen er jo enda 12 år?

Jeg vokste opp med at aldersgrensen var en fast ufravikelig målestokk for om jeg fikk se en film eller ikke. Rambo, ja til og med James Bond var utilgjengelig for min del. Dette selv om de fleste snakket om heltene i 6 klassen på barneskolen.

Jeg ønsket virkelig ikke å bli forelderen som var like firkantet som mine.

Dette er min bil! Den har fått krone på taket! Det er en engasjert gutt som viser at ikke alle spill trenger å være hverken voldelig eller skumle. Minsten har ikke noe imot å dele hverken gaming-rig eller «Rocket league» med vidunderpappa sine lesere!

Aldersgrensen

Jeg er ikke firkantet og aldersgrensen er en retningslinje når jeg vurderer en film eller et spill. Jeg vil forsøke og teste ut noe før jeg gir filmen eller spillet en tommel opp eller ned.

Fortnite får ikke min 7 åring spille. Heller ikke når han blir 8 år ønsker jeg at han skal få spille et spill der hovedmålet er å ta livet av andre, uansett om blodet spruter eller ikke.

Det er heller ikke sjarmerende å høre ord som «kills» og «headshot» fra en gutt som enda gjør lekser i 2. klassen.

Han får vente, smøre seg med tålmodighet og godta at PC’en i dag er fri for spill som pappaen ikke liker. Det er likevel mange spill igjen og favorittspillet nå om dagen er «Rocket League» som er en blanding av fotball og bilspill!

Favorittspillet kan spilles på de fleste konsoller og kan spilles med både tastatur og håndkontroller på PC.

Ikke alle gutter som har gaming-PC på rommet sitt! Det er en stolt gutt som tross mangelen av Fortnite, viser frem spillet «Rocket League»!

Barnevakten.no

Er du som forelder usikker på spillene barna kjøper inn til spillkonsollen? Har du ikke kunnskap eller ønske om å utforske spill-verdenen selv, så har barnevakten.no mange gode artikler omkring spill og anmeldelser av de mest populære spillene.

Barnevaktens artikkel omkring grensesetting når det gjelder spill.

Barnevaktens artikkel omkring hvorvidt barn blir påvirket av voldspill.

Barnevaktens anmeldelse av spillet Fortnite.

Hive ut PCen?

Så, skal du nå hive ut PC og Playstation på grunn av farlige spill og overdreven vold?

Nei, selvsagt skal du ikke det. Gaming er kommet for å bli, og det er, slik jeg ser det, viktig å involvere seg i den digitale verden. En verden som barna nå er en naturlig del av.

Happy Gaming og GL!