Hvordan ta vare på og presentere barnas tegninger og kunst. Del 2. Netgear Meural!

Presenter kunstsamlingen din ved hjelp av en digital fotoramme, Netgear Meural!

Vi har nå fått alt av barnas kunstverk inn på datamaskinen og har lagret alt trygt på en ekstern harddisk, eller som jeg selv gjør, i en skytjeneste. Nå skal vi hente frem igjen kunsten og gi tegningene og minnene nytt liv på en digital fotoramme, Netgear Meural.

Midterste sin «Frosk» blir presentert på hjemmekontoret i dag!

Netgear Meural

Netgear Meural Wifi Foto Frame, som løsningen heter helt nøyaktig, er en 15,6″ skjerm som viser frem bilder i Full HD oppløsning. I seg selv er dette sammenlignbart med en bærbar PC både i størrelse og i oppløsning. Dette er dog ingen PC, men en skjerm/ramme som viser bilder/videoer som en legger inn ved hjelp av programvaren Meural som kan styres både på nett ved hjelp av en datamaskin eller ved hjelp av en app til din Android eller iPhone telefon.

En får, i utgangspunktet, tildelt 4GB lagring til private bilder, men en kan i tillegg også abonnere i Meural for å vise frem kunst og bilder fra mer eller mindre kjente kunstnere.

Det finnes hundrevis av playlists en kan benytte seg av i Meural sin nettbutikk.
En kan enten laste ned mange av de gratis kunstverkene som ligger i Meural sin nettbukk, en kan kjøpe et og et kunstverk (som en gjør i det virkelige liv) eller en kan inngå et medlemskap slik at en relativt fritt kan bruke alt som ligger i nettbutikken.

Opplasting av bilder til Netgear Meural

Jeg fant fort ut at dette ikke er en god løsning hvis en bare «dumper» alle bildene en har i en mappe direkte over i Meural. En går da veldig fort tomt for lagringsplass og en må, hvis en skal rydde opp i etterkant, slette et og et bilde (i en samling på kanskje nesten 1000 bilder) i et noe tregt grensesnitt på Meural sin nettside. Jeg tror heller ikke det er slik denne rammen er tenkt brukt. En skal legge inn de spesielle få bildene en ønsker å pryde veggen med. Så tar Meural-rammen og presenterer disse få bildene på en fantastisk måte!

Det er selvsagt også mulig å laste opp private bilder på Netgear Meural. Her er det bilder fra en playliste som viser bilder av minsta. Bare husk å ikke dumpe svære billedmapper opp på bilderammen – da får du en voldsom opprydding i etterkant. Selvlært!

Bilderammen

Jeg nevnte tidligere i artikkelen at denne bilderammen på mange måter kan sammenlignes med en bærbar PC i størrelse og i oppløsning. Der stopper også likheten. Denne skjermen er fantastisk å se på og den presenterer virkelig favorittbildene på en veldig god måte. Meural rammen kan justere lysstyrken slik at rammen passer inn på veggen (veggoppheng følger med i pakken), i hyllen eller på skjenken. Alt etter hvor en ønsker å plassere den. Den kan settes opp i portrett-modus (på høykant) eller i landskapsmodus (liggende).

Jeg synes personlig at rammen gjør seg best i portrett-modus.

En fotoramme som får en til å tenke, mimre, nyte og ikke minst en ramme som får praten i gang. Akkurat slik alle andre bilderammer får frem gode følelser av eierne.