minimalism the minimalists review netflix

Minimalism, ny dokumentar på Netflix!

«Minimalism: A Documentary About the Important Things”  som er hele navnet på denne inspirerende dokumentaren, ble lagt ut på Netflix på lørdag! Denne dokumentaren følger «the minimalists» Joshua Fields Millburn og Ryan Nicodemus som har, i forbindelse med utgivelsen av boken «Everything that remains«, en 10 måneder land boklansering og tour i USA. 

Minimalisme og Vidunderpappa

De som kjenner meg, eller har lest litt på bloggen min det siste året, vet at jeg heller mot det å være minimalist. Jeg har anmeldt bøkene «farvel, ting» av Fumio Sasaki, «Synnøves system» av Synnøve Skarbø og «Listelykke» av Gunn Beate Reinton Rulnes. En minimalist er ihht internettet «En som tror på eller søker en minimal stat; en som søker å minimere eller redusere til et minimum.» Det jeg forsøker personlig, er å minimalisere eiendeler til et minimum og til det jeg virkelig trenger. Grunnene er mange. Jeg ønsker jo å ha et miljøvennlig hjem, jeg ønsker å ha fokus på det som betyr noe og ikke på rotet rundt meg, og jeg ønsker å ha det strømlinjeformet og enkelt i livet mitt generelt. Dette er det jeg ønsker, jeg er ikke der helt enda.

Dokumentaren «Minimalism: A Documentary About the Important Things

Denne dokumentaren viser de aller fleste aspektene ved minimalisme. Flere kjente personligheter innen minimalisme blir intervjuet og temaet blir presentert på en underholdende og lettfattelig måte. Et problem med nettopp denne typen dokumentarer er at temaet blir presentert som mer innviklet enn det faktisk er. Hovedpersonene Joshua og Ryan sørger derimot for at at dette blir en enkel innføring og en presentasjon av minimalisme som gjør at vi alle kan bli litt fristet til å ihvertfall forsøke enkelte deler av temaet. Det være å kvitte seg med eiendeler, ikke kjøpe inn ting en absolutt ikke trenger, eller vi til og med kan forsøke å begrense forbruket av sosiale media eller internett?
There is more joy and fulfillment in pursuing less than can be found in pursuing more.” ― Joshua Fields Millburn
 

Oppsummering

Se denne dokumentaren om du er litt nysgjerrig på temaet minimalisme. Kanskje kan de 78 minuttene som dokumentaren varer gi deg lyst til å forsøke deg selv som minimalist? Det som jeg tror Joshua og Ryan forsøker i denne dokumentaren, er kanskje ikke å forklare fenomenet, men å invitere flere personer inn i bevegelsen som minimalisme nå har blitt. Jeg synes selv filmen er både inspirerende og underholdende, så anbefaler alle å gi den et forsøk.