Nøkkelknippet

Et av de mest leste innleggene jeg har postet her på Vidunderpappa.no, er en bokanmeldelse av boken «Å velge det varme blikket» skrevet av forfatter, pedagog og medvandrer Liv Berit Heimstad Tønnessen. Denne anmeldelsen kom helt tilbake i 2015 og klinte da til med terningkast 6 og ble dypt anbefalt for alle foreldre som gjerne ikke tror at de trenger en slik bok. En bok som jeg valgte å beskrive som en A-B-C i barneoppdragelse.

Ny bok!

Nå har Liv Berit skrevet en ny bok! Nøkkelknippet! Boken er ikke basert på «Å velge det varme blikket», men beveger seg jo i samme univers. Dette med tanke på å få i gang den gode praten mellom store og små. Boken står fjellstøtt som et eget verk og er uten tvil en bok som vil passe perfekt inn i bokhyllen til de fleste familier.

Jeg fikk tilsendt «Nøkkelknippet» fra forfatteren denne gang for å komme med en liten kommentar i retur. En kommentar på innholdet, på teksten og ikke minst på illustrasjonene som var det eneste jeg trakk litt for i bokanmeldelsen av «Å velge det varme blikket».

En flott bok, igjen, fra forfatter, pedagog og medvandrer Liv Berit Heimstad Tønnessen.

Vidunderpappa sin tilbakemelding på «Nøkkelknippet»

Min tilbakemelding til Liv Berit ble denne.

«I denne boken finner en flotte historier fra hverdagen til småbarnsforeldre. 

Etter hver historie jeg leste, måtte jeg løfte opp vår lille Klara Amanda og gi henne en god klem! For hvordan kunne jeg la et sekund gå til spille, når jeg leste de gode historiene i boken? Dette samtidig som det satt en liten velskapt jente foran meg med armene åpne. 

Boken bidrar til den gode praten, om en opplever motbakker eller solskinnsdager sammen med de små.

Den anbefales virkelig fra en far som kjenner seg godt igjen i historiene som Liv Berit Heimstad Tønnessen presenterer i boken Nøkkelknippet!»

Og hvem andre er vel bedre å uttale seg enn Vidunderpappaen selv, som jo har bestått COS-kurs om ikke annet (slå det opp).
Du trenger ikke denne typen bok sier du? Hva er vel viktigere enn en god ballast når veien frem til mål skal tråkkes opp sammen med en liten prinsesse?

Årets julegave eller farsdagsgave?

En skal nok kjenne mottaker godt før en gir boken «Nøkkelknippet» i gave. Selv om denne boken, på samme måte som «Å velge det varme blikket» passer best som lesestoff hos de som ikke tror de trenger den, så er det kanskje ikke så populært å gi denne gruppen et A-B-C i oppdragelse og hvordan prate sammen med barna.

Boken blir presentert slik på nettbutikken til Haugenbok.no

Når det låser seg mellom voksne og barn, så er det den voksnes ansvar å lete etter det som åpner opp igjen. Det som åpner opp kaller forfatteren nøkler. Det kan være både ord og blikk. Som regel er det en bedre holdning til barnet. Du har allerede nøkler inn til barna dine. Det kan være tid, humor, respekt eller roen på fanget når du leser for dem. Utfordringen er å bruke disse nøklene når du blir irritert, sur og oppgitt. Nøklene er nok aller viktigst når du tenker at barna ikke fortjener det. Forfatter Liv Berit Heimstad Tønnessen har gjennom pandemien hatt daglige sendinger på sin Facebook-side. Etter hver sending fikk hun spørsmål fra slitne forelder og tilbakemeldinger på at sendingen styrket foreldrene. Flere av disse erfaringene deler hun i denne boken.

Boken er mulig å bestille fra samme nettbokhandler og ankommer nok postkassen i god tid før både farsdag, halloween og julaften om en er kjapp!

Løp og kjøp sier Klara Amanda!