Påskekrim! Egget som forsvant!

I tradisjonen tro er det tid for påskekrim, og i år som før har et egg forsvunnet. Det som også er blitt en tradisjon på vidunderpappa.no er at vi kjører på med fantastiske premier! I år har AGA valgt å gi bort en AGA Aqvia Balance kullsyremaskin til den som klarer å finne synderen i flokken, men ikke nok med det! Den som leverer den mest underholdende forklaringen/løsningen på gåten vil stikke av med den flotte boken «Synnøves system» skrevet av a-kjendisen (som vidunderpappa er på etternavn med!) Synnøve Skarbø Vidunderpappa presenterer:

«Mysteriet om det forsvunne egget!«

Det var en solrik, men en noe kald morgen! Det var rim på gresset, noe som ikke betydde noe, for i vidunderheimen var det første feriedag. De tre små barna i huset var kjappe opp denne morgenen, allerede før klokken 07.00 var de alle tre oppe. Vidunderpappa selv klarte å betale seg til en god time ekstra søvn, men i 08.00 tiden var det ingen bønn, han måtte opp. Med en rykende varm kaffe skuet han over skjærgården og havet som lå blikkstille mellom holmene. Han følte at denne starten på påsken var fortjent, han hadde virkelig fortjent en rolig stund, og en rolig stund med disse kulissene var akkurat det han trengte! Skriket kom fra entreen, samme entre som han og de små hadde pusset opp i samråd med de kjekke damene fra «Rom for Sjelen» bare måneder tidligere. Skriket rev vidunderpappa ut av roen han kun sekunder før hadde satt så utrolig stor pris på. Koppen med kaffe falt i bakken med et knas og han løp mot gangen! I gangen stod hans to elskede døtre med dirrende fingre og tårer i øynene! Det ene egget er borte, skrek de, mens Vidunderpappa kom stormende til.  
Egget var borte! Egget som kvelden før lå blant sine to eneggede tvillinger.
Egget var borte! Egget som kvelden før lå blant sine to eneggede tvillinger.
  Vidunderpappa var i sjokk. Han fikk heldigvis samlet seg, og fikk sperret av området. Etter nøyere undersøkelser, av vidunderpappa selv, var det likevel ingen tvil; det var virkelig kun 2 av 3 egg igjen på skohyllen *dramatisk dam-dam-daaaaaaam*!  
Etter lengre undersøkelser var det dessverre ingen tvil. Det var kun to av tre egg igjen på skohyllen.
  Så var det på’an igjen, tenkte Vidunderpappa. De tre misstenkte ble samlet i stuen for å avgi sine forklaringer. En anspent og ubehagelig stemning spredte seg i rommet når de tre, tidligere kjenningene av vidunderpappa, satt seg ned for å bli forhørt. Først ut var eldste.  
Eldste var, som seg hør og bør, første misstenkte som skulle forhøres.
Eldste var, som seg hør og bør, første misstenkte som skulle forhøres.
  Eldste: «Eg vet ka du tror! At det var eg som tok egget! Men pappa, det kan issje ha vært meg ganske enkelt fordi eg har vært opptatt med å se «Violetta™» på Netflix helt siden eg sto opp! Bare spør meg om ka som har skjedd. Eg kan godt si det asså, siden du issje tror på meg! Violetta™ var forelsket i James og James hadde ikke tid til Violetta™ fordi James skulle møte David som skulle synge i bandet som Violetta™ issje fikk være med i fordi Violetta™ sin venninne Caren hadde gjort det slutt med David.. David som var kompisen til James liksom….»  
Midterste sin tur, kanskje hun kan kaste lys over hva som egentlig har skjedd?
Midterste sin tur, kanskje hun kan kaste lys over hva som egentlig har skjedd?
  Midterste: «Det var issje meg pappa! Eg har sittet og sett på minsten mens han spilte Lego Chima på iPaden sin. Eg fikk ikke spille èn gang pappa! Kan eg få låne iPaden no?? Dette er urettferdig. Eg tar det fra han, akkurat slik eg… tar… tok… tar meg en klem av deg nå! Kleeeeeem!»  
Minsten igjen. Kan dette uskyldige smilet skjule en kjeltring?
Minsten igjen. Kan dette uskyldige smilet skjule en kjeltring?
  Minsten: «Det var jaffal issje meg! Eg har kun spilt på ampædden i heile dag! Midterste har plaget meg og hun slo meg i hodet pappa!! Eg måtte faktisk ut på badet og hente meg en kald klut! Ser du pappa! Har eg fått blåveis?? Håper issje eg får en kul så stor som et egg!»   Vidunderpappa hadde hørt nok! Han ba de tre misstenkte sette seg ned for å spise, mens han selv skulle tenke litt! Til dette trengte vidunderpappa tid, mye tid.  
De misstenkte var samlet. Hvem var den skyldige?
De misstenkte var samlet. Hvem var den skyldige?
  Etter lang tid, og i overkant mye tenking, vurdering, fundering og addering, utbrøt vidunderpappa! JEG VET HVEM SOM ER KJELTRINGEN! Det er jo selvsagt…

Konkurranse!

   

  Premiene!

  Premiene på årets påskekrim er en fantastisk flott AGA Aqvia Balance kullsyremaskin til den som klarer å gjette hvem synderen er! Om ikke det er nok, vil den som leverer den mest underholdende forklaringen/løsningen på gåten stikke av med den flotte boken «Synnøves system» skrevet av a-kjendisen (som vidunderpappa er på etternavn med!) Synnøve Skarbø! Kullsyremaskinen Aqvia gjør det lettere å få i seg sunt drikke. Ikke alle synes det er like spennende med vanlig vann, og mange glemmer å drikke nok i løpet av en lang dag. Med en lekker Aqvia på kjøkkenbenken gjør man enkelt vann om til en forfriskende ”farris”, med eller uten smak.  
   
  AGA Aqvia Balance
   
  Synnøves system – Slik ryddet jeg meg lykkelig