Sommerles

Midterste er glad i å lese. Hun er kanskje hakket gladere i å konkurrere. Det kom derfor ikke som en veldig stor overraskelse at hun hadde plukket opp ryktene om sommerles.

Sommerles er en lesekampanje for barn i 1. – 7. klasse. Lesekampanjen er det bibliotekene som står bak. Målet er å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni – 31. august) og å samle XP (poeng).

Deltakerne kan vinne både digitale troféer og små premier som hentes på biblioteket.

Sommerles i Bokåret 2019.

Hvorfor ikke bli med på Sommerles sammen med midterste nå i sommer? At 2019 i tillegg er det store bokåret, gjør vel litt lesing nå i sommer bare mer passende?

Lesegleden gror i Vidunderhjemmet!

Bokåret

Bokåret er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele 2019. Det er nå, i år, hele 500 år siden de to første norske bøkene ble trykket.

Biblioteket

Gladnyhet fra bibliotekene i nettopp bokåret er også publisert! Aldri før har bibliotekene blitt brukt så mye som nå og aldri har så mange nordmenn besøkt det lokale biblioteket sitt. Enda så er det primært lån av bøker bibliotekene blir brukt til, men det er også diverse arrangement, kurs etc. som gjør at en bør holde seg oppdatert på hva som skjer. Kanskje sommeren er den rette tiden å bli kjent med nettopp ditt bibliotek?

Sommerles er et flott initiativ som jeg håper mange bruker. Skal forsøke å oppdatere dere lesere på midterste sine anbefalinger, men kan røpe så pass at det nå går mest i småbarns-krim gjennom bøkene til Jørn Lier Horst om Detektivbyrå nr. 2. Håper lesegleden spirer rundt om kring og at flere opplever gleden ved å lese bøker!