Bilde tatt av eldste på en av sine turer rundt "Två røda hus"

Vidunderpappa besøker Sverige, Två Röda Hus

// Tur sponset av Visit Sweden //
Vidunderpappa har fått lov til å teste ut feriering hos søta bror, og jeg vil her på vidunderpappa.no legge ut en reisedagbok der jeg viser frem det ypperste Sverige og spesielt Småland har å by på!

Overnatting på ferie kan være helt vidt forskjellige opplevelser. Av og til er det et mareritt, av og til er det et sted å sove og ikke noe mer enn det, men av og til får en gleden av å overnatte på et sted som «Två Röda hus«

Rundt huset står mange bord og stoler som på dagtid er fulle av fornøyde besøkende.

Et sted med kjærlighet i grunnmuren!

Å lage et sted å sove på bygden i nærheten av dyr og flotte naturopplevelser er noe som alle kan gjøre og i en viss grad lykkes med. Å kombinere Bed & Breakfast med cafè og butikk er heller ingen umulig oppgave, selv om det nok krever en del ekstra av eierne. Å tilføre stedet varme, kjærlighet og egenart, slik som ligger i grunnmuren til «Två Röda Hus» derimot er et kunststykke, et kunststykke som eier Therese har lykkes med 100%.

Om det skulle bli litt kjølig ute er det også mulig å trekke inn i mindre uthus.

Barna får jobbe i butikken

Selv om det var folk på besøk. Deiger som skulle settes. Vasking og rydding som måtte gjøres osv, så ble vi i Vidunderfamilien mottatt med åpne armer.

«Kan dere tre barn bli med meg på kjøkkenet og kanskje hjelpe til med butikken min?» spurte Therese, samtidig som hun kunne forsikre de tre om at belønning ville bli gitt.

De tre små suste av gårde og hjalp til på måter som jeg ærlig talt ikke visste de var i stand til. De fikk hilse på hesten. De fikk leke med hunden og de fikk ta i bruk kasseapparatet når far skulle kjøpe seg en bolle etter en lang dag på «High Chaparral«.

Två Röda Hus, fullbooket!

Två Röda Hus er en sammensetning av tre konsept. Bed & Breakfast der en kan velge mellom tre rom-løsninger (to leiligheter og et dobbeltrom). Kafe med et inventar tydelig inspirert av 60-tallet. Ikke minst består de røde husene av en butikk der en kan kjøpe interiør eller forskjellige matvarer.

Alt fungerer veldig godt sammen, og jeg håper at folk setter pris på en slik diamant i Eksjö! At Therese venter 300-400 gjester dagen vi sjekket ut, viser vel at konseptet har blitt populært! Vi håper mange velger å besøke Två Röda Hus i mange år fremover!

På kafeen til Therese i «Två röda hus» finner en et eget bord for barn. Stas å finne sin egen frokost og ordne opp selv!

Hele oppholdet kan oppsummeres av minsten sine ord på vei i bilen, «Vi fikk en ny bestevenn i dag pappa, hun heter Therese!«

Slik finner du frem til paradiset i Eksjö
"Vi fikk en ny bestevenn i dag pappa, hun heter Therese!"
«Vi fikk en ny bestevenn i dag pappa, hun heter Therese!«
Paradis
Paradis
Også midterste fant mye glede i av å ta del i forskjellige oppgaver på "Två röda hus". Her er det kos med gårdshunden som står på programmet.
Også midterste fant mye glede i av å ta del i forskjellige oppgaver på «Två röda hus». Her er det kos med gårdshunden som står på programmet.
Leilighetene i "Två röda hus" er lyse og trivelige. Det er rent og sengene var meget gode å ligge i! Terningkast 6! Enkelt!
Leilighetene i «Två röda hus» er lyse og trivelige. Det er rent og sengene var meget gode å ligge i! Terningkast 6! Enkelt!
Pent, enkelt og veldig koselig!
Pent, enkelt og veldig koselig!
Ingen problem å bo her, lenge.
Ingen problem å bo her, lenge.