Vidunderpappa er på besøk i Sverige. Dag 2, Lost City Vannland!

// Sverigetur sponses av Visit Sweden

Til info i forkant av artikkelen. Vi gikk noen runder i vidunderhjemmet på hvorvidt det å dele bilder fra badelandet Lost City var en god idè. Det var ingen regler som forbød bruken av hverken kamera eller mobil på selve badelandet. Vi fant likevel ut at denne dagen var best delt i tekst og ikke via bilder/video.

Dag 2 på turen vår sammen med med Visit Sweden, eller egentlig dag 3 siden vi var to dager på Seläter Camping, tilbrakte vi i helhet på Lost City vannland! Lost City er et fantastisk kombinert innendørs/utendørs badeland med aktiviteter og utfordringer for små og store!

Klare for bading på Gustavsvik Lost City!

Vi ankommer Lost City

Vi kom til badeland rundt åpningstid og det var allerede samlet seg mange folk rundt inngangsdøren. Det var kønummer-ordning slik at alt gikk pent og pyntelig for seg! Vi ble litt usikker på om vi hadde bommet litt på hva vi hadde tatt med oss til badelandet. Vi hadde kun med badetøy, badehåndkle, forskjellige typer såpe og 5 stk rene truser! De rundt oss var nok hakket med rutinerte når de stilte med alt fra kjølebag til solhatt. Vi tok likevel sjansen på at speedo fra 90-tallet også på dette badelandet ville få oss greit gjennom dagen.

Noe venting i kø ble det, men med et fint kønummer-system var det bare å vente på tur!

Aktiviteter for enhver

Egentlig, uten å skryte så veldig mye, er vidunderfamilien en helt perfekt test-familie for denne typen aktivitet på Lost City. Vi har med oss enn tidligere badevakt (undertegnede). Den omsorgsfulle pakke-eksperten Cecilie. Badenymfen eldste. Delfinen med 80% svømmedyktighet midterste og minsten som må kunne stille i klassen «ikke svømmedyktig».

Eldste forsvant som dugg for solen og det var ikke lenge etter vi så henne på toppen av en av de mest avanserte skliene. Midterste måtte vi holde et øye med da hun lett kan kave når det blir litt dypt og litt bølger. Minsten derimot hang på far sin som en klegg og var klar på at dette var dagen når det var om å gjøre å overleve.

En lang dag

I 6 timer holdt vi det gående på vannlandet Lost City. Hendene så ut som svisker og spesielt midterste var så rød rundt og inne på øynene at hun nok kunne ha gjort en grei figur i «Walking dead». Alle de tre små koste seg virkelig! De fire skliene der en kunne bruke baderinger var den store hit´en denne dagen! Det mest gledelige var at minsten, sakte men sikkert, fikk et voldsomt mot i vannet. Han trente på svømmetak, han duppet hodet under vann og til slutt, etter å ha vært medpassasjer med både far og Cecilie, tok han mot til seg og seilte i badering sklien helt alene.

Klor og mye dykking gir en viss rødfarge og noe kløe kan midterste være et levende bevis på.

Selv om de tre små var utkjørt etter 6 timer på Lost City, kom det likevel som et sjokk når vidunderpappa fortalte at parkeringen var utløpt og det var på tide å komme seg tilbake på hotellet. De kunne ha badet i mange timer til. Ihvertfall hvis vi skal tro en liten mann som nå var helt komfortabel med vann, sklier og klor!

Godt fornøyde, men noe slitne badenymfer etter 6 timer på Lost City badeland