Julegavetips til småbarnsforeldre 2018

Nå har vel hver nettavis sin liste, men også Vidunderpappa ønsker å få delt sine Julegavetips ! 

Disse gavene kan muligens ikke erstatte minstens ønsker om Beyblade-bane. Heller ikke den eldste sine ønsker om bukse med hull eller midterste sine ønsker om egen mobiltelefon erstatten den. Kanskje kan gavene her kastes inn under treet som en bonus? Ikke koster julegavene jeg skal presentere så mange kronene heller.

Gratis julegavetips 2018

Mobilfri sone 21:00

Julegavetips nummer 1 og den første gaven du kan pakke inn og gi er en mobilfri sone rundt barna fra en kommer hjem fra jobb, frem til de legger seg. Jeg vet personlig hvor utrolig vanskelig det kan være å love bort en slik gave. Dette kan gjerne kombineres med et nyttårsforsett en personlig kan forsøke å gjennomføre også. Hvis en alltid må være tilgjengelig pga jobb eller andre forpliktelser, så kan en ihvertfall slå av varslingen på sosiale media, slå av varsling på privat e-post etc.

Lesetid

Den andre gaven du kan knyte et bånd rundt og klistre en til/fra lapp på er 15 minutter (evt. 1 kapittel) lesetid hver kveld. Om en her leser for, leser sammen, eller blir lest til er helt opp til hver enkelt. En stund på sengekanten med en bok er en gave til både de små og til seg selv.

Kvalitetstid av beste sort!

Spilltid

Lov bort minimum 1 spill i uka. Da er det ikke snakk om 15 minutter Fifa 2018, men et spill familien kan samles rundt bordet for å spille. Her tenker jeg at gevinsten gir seg selv. Noen minutter i en travel hverdag der en kan samles og oppleve noe sammen. En ekstra bonus, som en etterhvert vil høste glede ut av, er å lære opp de minste å faktisk føle på det å tape.

Lavterskel tur

Når en skal ut på tur er det ofte lett å bli litt overambisiøs! Enten skal en fjelltopp beseires eller så skal en vidde krysses før en kan have det av som vellykket. Hva med å love ungene en kort, men meget koselig tur, rett inn i skogholtet, ned i fjæresteinene e.l. for deretter å nyte en bedre kopp med kakao eller en herlig nistepakke? Dette kan være veldig kjekt for store og små, samtidig som det kan bidra til at ungene faktisk gleder seg til neste tur, som kanskje er litt lenger? Et julegavetips som kan gi store positive utfall!

Julegavetips fra butikk 2018

Jeg har samarbeidet med mange fine folk de siste årene og jeg ønsker å anbefale enkelte produkt her som garantert kommer til å bli en suksess julekvelden!

KaffeBox.no

Kaffebox.no har et flott julekaffe-abonnement til kaffeglade personer i Norge! Her kan du få en løsning der du selv får første pakken med kaffe som du kan legge under treet til den heldige! Helt klart noe jeg hadde blitt glad for selv!

Ryddebøker

Jeg har anmeldt mange ryddebøker de siste årene, men jeg vil her anbefale 3 forfattere som hver har sine bøker og metoder for et ryddig hjem. Den mest fantastiske gaven hadde kanskje vært å pakke inn en av ekspertene og fått hjelp noen uker? Om en likevel skummer gjennom disse bøkene så har en ihvertfall et utgangspunkt for et ryddig, oversiktlig og minimalistisk hjem!

Synnøve Skarbø har gitt ut to bøker som er både lettlest og som beskriver Synnøves metode for et ryddig hjem! Av bøkene «Synnøves system – slik ryddet jeg meg lykkelig» og «Synnøves system – Ryddelykke fra A til Å«, så vil jeg nok kanskje helst anbefale den første. I denne boken beskriver hun systemet sitt i detaljer, samtidig som hun forteller sin egen historie med depresjon, utfordringer i arbeidslivet og et ønske om kontroll. Måten hun har lagt inn sin personlige historie i en meget god fagbok om rydding og system, er veldig motiverende og underholdende.

Gunn Beate Reinton Rulnes også kjent som liste-dronningen i Norge har skrevet flere bøker i serien sin. Kanskje er det den originale «Listelykke» som er den beste for et ryddig hjem. At den (som første norske ryddebok?) har et veldig stort fokus på barn og familie er et stort pluss. Dette fokuset i tillegg til en flott innføring i lister og oppgavelister, gjør at boken skiller seg ut og er et meget godt alternativ for de som ønsker å ha det ryddig i livet!

Lise Rastad er siste forfatter jeg inkluderer på min julegaveliste! Med boken “Velorganisert hverdag» får vi et innblikk i metodene til forfatter Lise. Anbefales for de som ønsker en velorganisert hverdag med kontroll på både tid og økonomi!

Barneoppdragelse

Forfatter Liv Berit Heimstad Tønnessen har gitt ut boken «Å velge det varme blikket» som er en bok som lover og gir inspirasjon, mot og håp til dagens foreldre! Barn kommer ikke med brukerveiledning, noe som kanskje er litt dumt? Denne boken gir mange aha-opplevelser. Om du er alene eller har noen å dele boken med, er boken en perfekt «nøkkel». En nøkkel for å kunne finne den balanserte og konfliktfri oppdragelsen! Liv Berit forsøker å ikke være en typisk «jeg-ønsker-på-ingen-måte-å-blande-meg-i-din-barne-oppdragelse-MEN» person. Hun gir istedet foreldre de verktøy som de trenger for å løse sine egne floker.

Robotstøvsuger

Til slutt vil jeg bare få slenge på bordet en teknologi som etterhvert er både moden og ikke minst «rimelig». Robotstøvsugeren! Jeg fikk meg en for ca en måned siden og jeg har virkelig vanskeligheter med å forklare hvor glad jeg er i den lille summende tjeneren min! Missliker du støvsuging og samtidig elsker rene gulv. Kjøp denne julegaven til deg selv! At denne dingsen i tillegg har ordet «robot» i seg har gjort at spesielt minsten er overbegeistret når roboten vår suser rundt på gulvet! Kommer i mange merker og modeller, les tester på nett og velg den som passer for deg!